Spørsmål om opptak til mastergrad

Spørsmål

Heisann! Jeg sliter for øyeblikket litt med valg av studieretning, og jeg frykter at jeg kan ha valgt litt feil. Tidligere har jeg alltid ønsket en profilert jobb innen psykologi, altså som psykolog, men med tiden har jeg beveget meg bort fra dette, og ønsker å jobbe innen nevrokunnskap og/eller annen type forskning. Jeg starter til høsten på et bachelorstudie i psykologi i England, og jeg lurer på om jeg etter disse 3 årene, kommer meg inn på en master i Norge? Det jeg tenker på er å ta en master i nevrokunnskap etter bacheloren. Er det i det hele tatt noen muligheter for jobb etter endt master i nevrokunnskap, eller må man videre til doktorgrad? Til slutt; ser universitetene ved master/doktorgrad på hvilke fag man har studert? For jeg har ikke hatt realfag på videregående, men tok språk og samfunn retningen. Er dette et problem? Hvilke jobber kan man oppnå ved master/doktorgrad i nevrokunnskap? Takk på forhånd 🙂

Besvart 26.03.2015 14:43

Svar

Du søker ikke opptak til 2-årige mastergrader gjennom Samordna opptak, men direkte til lærestedet som har studiet du er interessert i. (Samordna opptak har bare opptak til bachelorgrader og årsstudier, altså studier der opptakskravet er videregående skole.)

Du finner informasjon om opptakskravene til ulike mastergrader på universitetenes og høgskolenes nettsider.

Lykke til med studiene!

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb

Leave a Reply