Powołanie Pani Magdaleny Bargieł na stanowisko Wiceprezesa …

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Sygnity Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie ("Spółka", "Sygnity") informuje, iż w dniu 2 października 2013 Rada Nadzorcza Sygnity, na wniosek Prezesa Zarządu Spółki, powołała z dniem 2 października 2013 roku Panią Magdalenę Bargieł na stanowisko Wiceprezesa Zarządu ds. Personalnych.

Życiorys i przebieg kariery zawodowej Pani Magdaleny Bargieł:

Pani Magdalena Bargieł ukończyła studia magisterskie na Uniwersytecie Śląskim (Psychologia Interpersonalno–Menedżerska), studia podyplomowe na Uniwersytecie Wrocławskim (Zarządzanie Zasobami Ludzkimi/Psychologia Zarządzania w Biznesie) oraz ukończyła MBA na Akademii im. Leona Koźmińskiego.

Pani Magdalena Bargieł to manager z kilkunastoletnim stażem. Doświadczenie zawodowe budowała pracując zarówno w firmach polskich, jak i międzynarodowych, o zróżnicowanym profilu m.in.: FMCG, IT, farmacja i ubezpieczenia. Pracę w Sygnity S.A. rozpoczęła 16 września 2013 roku. Pani Magdalena Bargieł objęła stanowisko Dyrektora Biura Personalnego oraz udzielona została jej prokura łączna. Wcześniej – od 2011 roku - pracowała w PZU S.A. jako Dyrektor ds. Zarządzania Talentem w Grupie PZU. W 2010 realizowała projekty HR dla HAY Group. W okresie 2009-2010 zajmowała stanowisko Dyrektora Personalnego w Bioton S.A. W latach 2001-2009 pełniła funkcję Dyrektora Personalnego Polfy Kutno/IVAX/TEVA. W 2000 roku pracowała jako zastępca Dyrektora Personalnego Wirtualnej Polski. Karierę zawodową rozpoczęła w 1995 roku jako konsultant pracując m.in. dla SMG/KRC.

Pani Magdalena Bargieł nie wykonuje innej działalności poza przedsiębiorstwem Spółki, która byłaby w stosunku do niej konkurencyjna. Nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej. Nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu.

Pani Magdalena Bargieł nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie Ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Jednocześnie Zarząd Sygnity S.A. informuje, iż w dniu 2 października 2013 roku Pani Magda Bargieł złożyła rezygnację z pełnienia funkcji Prokurenta Spółki.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 21) oraz pkt 22) Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. Nr 33, poz. 259 ze zm.).