‘Ik moet niks, ik kies ervoor’

 
Foto: Mariel Kolmschot

Door Marion van Es

In de film De Ontsnapping bevrijdt hoofdpersoon Julia zich van de dagelijkse sleur en vertrekt naar het zonnige Portugal. Ook Femke is ergens aan ontsnapt. Sindsdien voelt zij zich vrijer dan ooit.


"Ergens heb ik altijd geweten dat mijn baan niet bij me paste. Na mijn studie psychologie rolde ik vanzelf het bedrijfsleven in, maar van begin af aan voelde die kantoorbaan als een gevangenschap. Toch wist ik niet hoe ik moest ontsnappen.

Als ik totaal iets anders zou gaan doen, leek het alsof ik al die jaren voor niets had gestudeerd. Toen mijn vorige relatie strandde, was ik heel verdrietig, en doordat ik elke dag iets deed wat me geen voldoening gaf, voelde ik me nóg slechter. Dus heb ik mijn baan opgezegd. 

Ik ben een opleiding gaan doen en heb mijn eigen sportcoachingsbedrijf FysiQ opgericht. Als personal trainer geef ik nu bootcamps aan groepen, maar ik doe ook één op één coaching. Ik gebruik sport als middel om mensen te helpen de kwaliteit van hun leven te verbeteren, en daarbij komt mijn studie psychologie weer van pas.

Het is heerlijk om op deze manier met mensen bezig te zijn en ik heb het gevoel dat ik eindelijk een zinvolle bijdrage kan leveren. 'Zou je dat nou wel doen?' vroegen veel mensen toen ik ontslag nam. Natuurlijk was het een risico − ik had in mijn eentje een koophuis en gaf al mijn financiële zekerheden op. Maar die baan houden en ongelukkig blijven, voelde voor mij als een veel groter risico.

Sinds ik de ketens van het kantoor van me heb afgegooid, ben ik gelukkiger dan ooit. Voorheen had ik het gevoel dat ik een rol speelde: op mijn werk was ik een heel ander persoon dan in mijn vrije tijd. Nu kan ik al mijn energie de hele dag de ruimte geven. Dat is een enorme bevrijding. Ik doe vanaf nu geen dingen meer omdat het moet, maar omdat ik daar zelf voor kies.”

In het magazine kun je de verhalen van andere vrouwen over hun ontsnapping lezen.

Lees meer uit VROUW magazine:
Deel uw reactie op:

');
}Open bundled references in tabs:

Leave a Reply