Finnes det andre veier for å bli psykolog?

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som ikke er så flink på skolen. Snittet mitt er på 2,8 og jeg prøver mitt beste. Men jeg er veldig flink til praktiske ting. Mitt største ønske er å bli psykolog. Men jeg har innsett at det vil bli veldig utfordrende for meg som ikke gjør det så bra på skolen. Jeg er ofte hobby-psykolog, og elsker psykologi. Finns det ikke andre veier å bli psykolog på, enn å ha toppkarakterer på skolen?

Besvart 07.08.2015 09:50

Svar

Psykolog er en beskyttet tittel. Det vil si at det er kun når du har fullført profesjonsstudiet i psykologi at du kan få autorisasjon som psykolog.

Det går også an å studere faget psykologi uten å gå på profesjonsstudiet. Man kan ikke behandle mennesker uten å ha tatt profesjonsstudiet, men du kan jobbe med faget psykologi på andre måter.

Oversikt over de forskjellige studiene innen psykologi finner du her.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Spørsmål og svar som ligner

Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb

Open bundled references in tabs:

Leave a Reply