Filanders kritik: ”Handlar om psykologi”

Matias Myttynen gav VIK Hockey ledningen borta mot Karlskoga på tisdagskvällen efter 04.06.
Fem minuter senare åkte Jacob Andersson ut för tripping. Och VIK drabbades av ytterligare utvisningar i första perioden.
I andra perioden vände BIK till 2-1 efter en dålig period av VIK.

Liksom i första perioden lyckades Gulsvart sedan näta fyra minuter och sex sekunder in i den tredje perioden – genom Jan Urbas som alltså gjorde 2-2.
Och liksom i första perioden drog VIK på sig en utvisning strax efter att man gjort mål.
Jonte Berg blev nämligen utvisad tre minuter senare för charging.
 - Vi har förvisso lite otur med domslut men vi tar ändå för många tvåor i lägen som är dåliga psykologiskt. Då tappar vi lite rytm när vi väl fått bra snurr på grejerna, säger Filander.
Och fortsätter:
 - Vi måste får bättre flyt så att vi kan gå på ruset som uppstår efter att ha gjort mål.
Hur ser du på er insats?
 - Egentligen är det ingen katastrof att kryssa borta mot BIK. Men insatsen är så där. Framför allt i andra perioden som vi inte alls får till bra. Första och tredje perioden är klart godkända men det räcker inte för en fullt godkänd match. Där har vi lite att jobba på. Vi måste hålla vår matchplan bättre och spela lite enklare genom matchen så att vi inte får dippar.

Jakub Cutta och Nick Sorkin gjorde debut.
Hur ser du på deras insatser?
 - Helt okej. Ingen av dem har haft så många dagar på sig.
Hur kommenterar du den omdiskuterade domarinsatsen?
 - Jag kan inte påverka den och tror definitivt inte att jag tjänar på att kritisera domaren i media, så jag väljer att inte uttala mig.