Beloond voor werk in frituur

‘Romina werkt hier drie jaar en ze werkt als voltijdse kracht mee’, zegt haar baas, Luc Heylen.

‘Ik merkte al snel dat ik Romina andere klusjes kon laten klaren dan alleen de afwas. Wanneer we met ons cateringbedrijf een feest verzorgen, kunnen we onze frituur volledig in de handen van Romina overlaten.’

Volgens Wijnants is het net dat wat een goede jobstudent moet doen. ‘Een jobstudent moet zelfstandig zijn, flexibel en betrouwbaar. Ik beleef ontzettend veel plezier aan mijn werk in de frituur. Ik merk dat ik na enkele jaren een pak socialer en zelfstandiger ben geworden. Luc is ook een fantastische baas die me heel wat kansen geeft. Ik ben ooit in de frituur begonnen om een centje bij te verdienen. Nu is het een hobby geworden, waar ik ook nog voor wordt betaald.’

Wijnants kreeg een smartphone cadeau en maakt volgende week kans op de nationale titel.

Met de titel wil Unizo wijzen op het belang van jobstudenten. Heel wat bedrijven in de provincie doen een beroep op jobstudenten.

Flexibel

‘Naar schatting 60.000 jongeren werken in Limburg als jobstudent’, zegt Olivier Dubois, commercieel directeur van Sofim.

‘Sinds de regeling dit jaar veranderde en studenten vijftig dagen naar keuze mogen werken, zien we een stijging van 48 procent in werkdagen die studenten werken. Door de regel zijn studenten flexibeler inzetbaar. Maar samen met Unizo pleiten we voor nog meer flexibiliteit en vragen we dat die vijftig dagen worden omgezet in 400 uren. Want ook al werkt de student vandaag slechts één uur per dag, dat wordt toch als een hele werkdag beschouwd.’

Leave a Reply